Edelsteenmassage


Edelsteenmassage
 
 
OORSPRONG
 
Edelsteen- of mineraalmassage is een relatief nieuwe stroming binnen de massagetechnieken. Voor oude culturen was het duidelijk en vanzelfsprekend om met edelstenen en mineralen te werken. Bedoe´enenvrouwen maakten al sieraden waarin ze allerlei edelstenen en schelpen in verwerkten. De kracht van de edelstenen werd gebruikt om genezing, herstel of bescherming te brengen.
 
Voor ons is het niet alledaags om hiermee bezig te zijn. We hebben ons gericht op andere zaken tijdens onze evolutie. Nu zijn we niet meer gewend om de krachten van de natuur te accepteren omdat we proberen veel dingen naar onze hand te zetten. Als je eenmaal mineralen en edelstenen in de hand hebt gehouden en gevoeld wat ze met je kunnen doen, is het niet meer vreemd om te horen dat een steen leeft. Waarnemen is een eigenschap die het werken met edelstenen je leert. Edelstenen hebben een eeuwenlang groeiproces achter de rug en bevatten veel opgeslagen informatie.
 
 
 
EDELSTENEN EN MASSAGE
 
Edelsteenmassage
 
Een massage doet goed! Een massage werkt ontspannend en opladend. Stress verdwijnt en je krijgt meer energie. De effecten van een massage worden versterkt en aangevuld door te masseren met edelstenen.
 
Edelstenen zijn mooi als siervoorwerp of sieraad.
Maar ze zijn ook een geschikt hulpmiddel tegen allerlei kwalen en klachten. Al vele jaren worden edelstenen op verschillende manieren gebruikt om deze bijzondere werking. Deze werking komt voort uit de zogenaamde trilling of het energieveld van de edelstenen. Elke edelsteensoort heeft een unieke trilling.
 
Ook mensen en dieren hebben een trilling. Indien ons gehele lichaam (organen, klieren, zenuwen,...) goed functioneert en in balans is met deze trilling voelen we ons goed. Een kleinigheid kan dit echter verstoren. Eenmaal uit balans kunnen er allerlei klachten en kwalen optreden. Een kleinigheid kan de balans echter ook weer terugbrengen in het lichaam. En hier kunnen edelstenen helpen. 
 
Edelsteenmassage is een combinatie van de helende krachten van de stenen en het menselijk (intu´tief) contact van de masseur met de gemasseerde.
 
Edelstenen kunnen gebruikt worden:
- voor massage van het lichaam op fysiek, psychisch, energetisch en spiritueel niveau
- om op het lichaam te leggen of om op te liggen tijdens andere behandelingen (bvb gezichtsverzorging of lichaamspakking)
- opgesteld in de praktijkruimte, voor een zuivere, positieve energie en welkome ontvangst van de klant
 
 
 
TRAININGSDAG
 
De training duurt 1 dag en volgende punten komen aan bod:
 
Theorie:
- edelstenen en hun werking
- verzorgen en opladen van de edelstenen
- keuze van de edelstenen
 
Praktijk:
- gebruik van chakrastenen in een massage
- aanleren massagetechnieken voor het volledige lichaam, gebruik makend van edelstenen in verschillende vormen
 
De trainingsdag is een studie rond de massage met edelstenen, maar eveneens een luxeverwennerij voor jezelf.
Masseren, maar eveneens gemasseerd worden en voelen, voelen, voelen,...
 
   
Edelsteenmassage  Edelsteenmassage  Edelsteenmassage
 
 
Edelsteenmassage    Edelsteenmassage